Cum protejăm de căldură câinii și alte animale de companie

23 Septembrie 2022
general toate articolele
Cum protejăm  de căldură câinii și alte animale de companie - article image

Menținerea unei temperaturi adecvate vara este o provocare pentru oameni. Dar pentru animalele de companie?

Ce să nu faci
Nu-ți plimba câinele în căldura în mijlocul zilei. Câinii se pot lupta să se răcorească la temperaturi ridicate. Acest lucru se datorează faptului că nu transpiră și se bazează pe gâfâit pentru a-și răci temperatura corpului. Rasele cu fața plată, cum ar fi buldogii și pugii englezi sau francezi, prezintă un risc și mai mare, deoarece au botul scurt iar acest lucru poate îngreuna respirația. Respectați plimbările dimineața devreme sau seara târziu.

Nu lăsați niciodată un câine sau orice animal în mașină în zilele cu temperaturi ridicate. A fi blocat într-o mașină pentru doar câteva minute poate fi fatal pentru el.

Nu așezați cuști în lumina directă a soarelui în niciun moment al zilei. Iepurii și porcușorii de Guineeea nu pot transpira sau gâfâi pentru a-și regla temperatura corpului.

Ce să fac
Verifică temperatura. Pune palma pe astfalt timp de cinci secunde înainte de a scoate câinele la plimbare. Dacă se simte prea cald pentru tine, atunci pentru labele animalului tău de companie este fierbinte.

Asigură-te că animalul tău de companie se poate adăposti la umbră

Oferă tuturor animalelor de companie acces permanent la apă proaspătă. Poți pune chiar și cuburi de gheață în vasul cu apă.

Oferă un loc răcoros pentru odihnă. Poți face asta intinzînd prosoape umede pe care să se poată așezaș niciodată, însă, nu îl acoperi cu prosoape umede.

Folosește protecție solară. Unele rase de pisici și câini, în special cele cu blană mai deschisă sau mai fină, pot beneficia și de creme de protecție solară, în special pe vârfurile urechilor, care sunt predispuse la arsuri solare.

„BVA (British Veterinary Association) recomandă evitarea cremelor de protecție solară cu oxid de zinc pentru a evita toxicitatea zincului. Dacă produsele pentru animalele de companie sunt greu de găsit, produsele hipoalergenice sau pentru copii pot fi potrivite. Este o idee bună să consultați un veterinar pentru a vă asigura că aplicați corect crema de protecție solară și în locul potrivit”, a scris Justine Shotton, președintele Asociației Veterinare Britanice, pe site-ul web al asociației.

Atenție la semnele timpurii ale insolației. La câini, acestea includ gâfâitul intens, salivarea, neliniștea, gingiile roșu aprins sau foarte palide și lipsa de coordonare. Semnele insolației la iepuri includ salivare, salivare, letargie, respirații scurte și superficiale, urechi roșii și calde, nas umed și convulsii.

Dacă suspectezi că animalul de companie are insolație sau suferă de orice altă afecțiune legată de căldură, du-l imediat într-un loc răcoros și bine ventilat. Dă-i să bea cantități mici de apă rece (nu rece ca gheața) și toarnă apă la temperatura camerei peste el pentru a se răcori. Totodată, cere sfatul medicului veterinar.

Verifică șoproanele, serele și căsuțele de vară înainte de a le închide. Pisicilor le plac locurile confortabile, dar riscă să se încălzească prea mult sau să se deshidrateze dacă rămân închise.

Îngrijește-ți pisica sau câinele în mod regulat. Îngrijirea regulată pe vreme mai caldă poate ajuta la îndepărtarea părului mort sau în exces, lăsând pisica sau câinele cu o blană mai puțin groasă.

Respectă dieta obișnuită a câinelui dvs. Fructele, precum pepenele verde și afinele sunt OK ca un tratament unic, a spus Asociația Veterinară Britanică, dar coaja ar putea fi un risc de sufocare.

„V-am sfătui cu strictețe să nu împărtășim înghețata sau alte alimente umane din motive de sănătate a animalelor de companie și a oamenilor. Obezitatea este în prezent una dintre cele mai mari probleme de sănătate pe care le văd veterinarii în practică. ”