Cele mai bune 10 rase de câini de talie mare pentru familii

24 Septembrie 2022
câini toate articolele
Cele mai bune 10 rase de câini de talie mare pentru familii - article image

Există o mulțime de câini de talie mare ideali pentru familie, dar anumite rase sunt cunoscute pentru comportamentul lor loial, iubitor și blând - în ciuda dimensiunii lor. Toată lumea iubește o îmbrățișare cu un câine uriaș care se crede "un câine de stat în poală", iar o personalitate calmă și răbdătoare este esențială dacă aveți copii mici.

Iată 10 câini mari pe care trebuie să-i luați în considerare dacă doriți să vă măriți familia cu un animal de companie.

Sfat

  • Fiecare câine este unic - indiferent de rasa - iar dresajul și socializarea sunt obligatorii pentru a vă asigura că orice câine pe care îl aduceți în familia dvs. își menține un temperament și un comportament adecvat. Fiecare copil ar trebui învățat să trateze cu blândețe câinele familiei, oferindu-i spațiul de care are nevoie. Chiar și cel mai răbdător și tolerant câine poate fi împins la limite de un copil hiperactiv sau agresiv.

Labrador Retriever

De la personalitățile lor dulci și iubitoare până la entuziasmul lor nesfârșit, există multe lucruri de îndrăgit la un labrador. An de an, ei se clasează în topurile celor mai iubite rase de câini. Labradorii sunt cunoscuți pentru inteligența și temperamentul lor bun. Crescuți ca și câini de vânătoare, ei sunt însoțitori excelenți și mai ușor de dresat decât alte rase;  de aceea, aceștia sunt folosiți ca și câini de suport pentru nevăzători, persoane cu handicap, câini de terapie, căutare și salvare.

Ciobănesc german

Ciobăneștii germani au servit mult timp ca și câini de vânătoare și câini de turmă în Germania. Adesea sunt antrenați să lucreze cu forțele de ordine si armata datorită inteligenței și aitudinii lor. Când vine vorba de alegerea unui câine pentru familie, această rasă este incredibil de loială și iubitoare, fiind astfel alegerea perfectă pentru o familie activă.

Golden Retriever

Câinii Golden Retrievers sunt descriși ca fiind excelenți câini de familie. Ei sunt cunoscuți pentru personalitățile lor super dulci și iubitoare, răbdare și inteligență. De asemenea, Golden retrievers sunt o altă alegere de top pentru categoria câinilor de terapie, căutare și salvare.

Ciobănesc de Berna

Berners, Bernies sau câinii bernezi de munte, indiferent cum i-ați numi, această rasă elvețiană și-ar risca viața pentru a ajuta la salvarea oamenilor blocați în Alpi. Sunt incredibil de protectori – dar nu agresivi – cu oamenii. În ciuda dimensiunilor lor mari, sunt foarte blânzi (în special cu copiii mici) și iubesc includerea în activitățile de familie.

Boxer

În ciuda numelui lor de "băiat rău", boxerii sunt de fapt niște câini incredibil de dulci și iubitori de atenție. Boxerii răspund extrem de bine când primesc afecțiune, dar pot fi puțin luați de val – așa că luați în considerare dresajul dacă aveți copii mici sau dacă boxerul are obiceiul să sară pe oameni. Ei se înțeleg adesea foarte bine cu copiii și posedă un instinct de a proteja familia.

Malamut de Alaska

Deși inițial au fost crescuți pentru a vâna pradă puternică, cum ar fi urșii și focile, câinii din rasa Malamut de Alaska de astăzi sunt niște uriași domesticiți complet blânzi, compania ideală pentru o familie activă. Prin natura lor foarte prietenoasă, nu sunt cei mai potriviți pentru a fi folosiți ca si câini de pază, ei percepând oamenii ca pe niște prieteni, mai degrabă decât dușmani.

Goldendoodle

Dacă tu sau un membru al familiei suferiți de alergii - dar familia dvs. trebuie să aibă un câine - luați în considerare să aduceți acasă un Goldendoodle. Deși niciun câine nu este cu adevărat hipoalergenic, Goldendoodles se apropie de acest lucru, datorită descendenței lor din rasa pudel. Această rasă este foarte inteligentă, atletică, adorabilă și grozavă cu copiii și alte animale de companie.

Basset Hound

Un Basset Hound poate să nu pară o rasă mare la prima vedere, dar greutatea lui medie îl plasează în rândul câinilor din rasa Huski Siberian, Golden Retriever și Goldendoodles. Deși Basset Hounds pot fi foarte încăpățânați, ei sunt cunoscuți pentru devotamentul și loialitatea lor nesfârșită față de membrii familiei lor. Sunt afectuoși și răbdători cu copiii și chiar cu alte animale de companie (atâta timp cât au fost expuși de mici interacțiunilor sociale.).

Marele Danez

Calm, loial și atingând o greutate de până la 90 kg., Marele Danez este uriașul blând al lumii canine. Dar nu vă lăsați păcăliți de statura lor - acești câini uriași sunt calmi și au nevoie doar de câteva plimbări pe zi, odată ajunși la vârsta adultă. Marii danezi iubesc copiii, deși pot doborî un copil pur și simplu lovindu-se accidental de el.

Rottweiler

Această rasă are o latură jucăușă și afectuoasă. Rottweilerii au uneori o reputație proastă, dar sunt câini de familie excelenți dacă aveți copii mai mari – nu atât pentru copiii mici. La fel ca multe alte rase, Rotties au fost crescuți inițial pentru a conduce turmele de vite, folosind corpurile lor solide și voluminoase pentru a ghida vitele în direcția corectă. Din această cauză, fără intenție, ei au tendința de a doborî un copil mic. Un Rottweiler poate fi, de asemenea, excesiv de protector față de copiii din familia sa și poate interveni atunci când aceștia se hârjonesc cu alți copii.

Rase de evitat
Copiii trebuie învățați cum să se comporte în preajma câinilor. Cu toate acestea, dacă copiii tăi sunt mai greu de îmblânzit decât câinii, atunci unele rase , precum Akita, Chow Chows și Huski, sunt de evitat. Acești câini probabil nu vor tolera copiii care calcă peste ei, îi trag de păr, trag de ei, aleargă în jurul lor, țipă și fac gălăgie. Aceste rase sunt mai distante și mai independente. De asemenea, unii câini mai mici, dar cu personalități mari, cărora nu le place să fie sâcâiți și provocați de copii, sunt Chihuahua, Pechinese și Shih-tzu.